Силвър Стар, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България официален партньор на Summer Fashion Weekend

Mercedes-Benz даде ясна заявка и курс към изцяло електрическо бъдеще. До края на десетилетието немската марка възнамерява да премине изцяло на електричество – навсякъде, където пазарните условия го позволяват. Компанията преразглежда цялата верига на стойността за всички модели превозни средства, от разработката и мрежата от доставчици до собственото си производство, за да постигне климатична неутралност и устойчивост чрез своите електромобили.

С мисъл за утрешния ден: това стои в основата на новия EQE SUV. При конструирането на автомобила са използвани ресурсоспестяващи материали като вторична стомана, например. Новият EQE SUV е пример за това как високите технологии и лукса срещат универсалността. Електрическият автомобил е сред новите любимци в продуктовата гама, предлагана от Силвър Стар, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България

До 590 км пробег

Със своята модулна концепция на задвижване EQE SUV имс мощност от 215 до 300 кВт. В зависимост от оборудването и конфигурацията, автомобилът може да постигне пробег до 590 км. А в някои случаи иновативният софтуер за управление на батерията, който е разработка на Mercedes-Benz, може да се актуализира и дистанционно – over-the-air.

Удобното зареждане на EQE SUV у дома или на публични зарядни станции с променлив ток е възможно благодарение на интегрирания заряден модул с мощност 11 кВт или 22 кВт. Mercedes-Benz издава сертификат за своите високоволтови батерии и по този начин дава гаранция за ефективност на клиентите: 10 години или пробег от 250 000 километра с определен остатъчен капацитет.

В EQE SUV се предлагат три програми за зареждане – Standard, Home и Work. В тях могат да бъдат предварително зададени параметри като час на тръгване, климатичен контрол и максимално ниво на зареждане. Програмите за зареждане за дома и работата могат да се активират въз основа на местоположението. Това означава, че те се включват автоматично веднага щом автомобилът бъде паркиран на точка за зареждане на позициите, съхранени в системата. Потребителят се информира за това в MBUX.

 

Дигитални иновации и асистиращи системи

Стандартно оборудване на EQE SUV включва асистент за вниманието и концентрацията на водача, активен спирачен асистент, активен асистент за поддържане на лентата, пакет „Паркиране“ с камера за заден ход и асистент за ограничение на скоростта. Налични са и допълнителни опции в пакет Асистиращи системи и пакет Асистиращи системи Plus. Докато конвенционалните стерео системи обикновено имат динамика ляво-дясно, Dolby Atmos може да използва целия диапазон и да създаде 360-градусово изживяване в интериора на автомобила.

В EQE SUV ще откриете и най-новото поколение на мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience). С така наречения „нулев слой“ на системата потребителят не трябва да търси най-често използваните функции през подменюта или да подава гласови команди. Най-важните приложения винаги са визуализирани на началния екран. Акцент в интериора е и опционалният MBUX Hyperscreen.

Революционната технология на фаровете DIGITAL LIGHT прави възможни иновативни функции като прожектиране на спомагателни маркировки или предупредителни знаци върху пътя. Друг акцент в оборудването е HEPA-филтърът, който пречиства постъпващият отвън въздух и е с много високо ниво на филтриране, с ефективност от 99,65%.

 

Гъвкав и маневрен

Шасито на новия EQE SUV е с четири точково окачване отпред и независимо, многоточково окачване отзад. Благодарение на сравнително късото междуосие от 3030 милиметра и настройките на окачването, той е особено пъргав и маневрен дори със стандартно оборудване. Въздушното окачване AIRMATIC с регулируемо демпфиране ADS+ се предлага като допълнителна опция. А за да се увеличи просветът, автомобилът може да се повдигне с до 30 милиметра. Като опция се предлага и завиваща задна ос с ъгъл на отклонение до 10 градуса.

https://edwaardliang.com/ https://pornstarclassics.co.uk/ https://daichungvienvinhthanh.com/ https://politicalclassdismissed.com/ https://edwaardliang.com/ https://lawyers-inforbritain.uk/ https://londonbc.co.uk/